Varmaa lähes jokainen on joskus haaveillu siitä, et vois joskus tehä jotai isoa. Et vois muuttaa palan maailmaa tai pelastaa jotain tärkeää. Me halutaan sankareiksi. Jäädä historiaan. Olla jotai.

Minttiksen blogiin oli joku kommentoinu. Osa kommentista meni näi: 

Olen pelastanut ainakin yhden ihmisen hengen olemalla rohkea, ja se riittää.

Nii puuttumalla kiusaamiseen me voimme pelastaa yhen ihmisen. Pelastaa koko tämän tyypin maailman. Ja jos katsoo mua ja Riikkaa, voi tajuta pelastavansa myös paljo enemmän.

Kiusatun voi pelastaa monel tapaa. Jos rohkeus riittää mennä väliin, se voi muuttaa paljo. Jos uskaltaa asettua sen kaikist yksinäisimmän kaveriks, löytää luultavimmin itelleen sen uskollisimman ystävän. Mut myös pelkkä hyvä sana, hymy, pieni hetki, voi olla sille, joka on yksin tän tuskan kasn, elämääkin tärkeempi. Siitä voi tulla juttu, jonka sä itse unohdat heti, mut jota joku muu kantaa sisällään loputtomiin. Ja joka suojaa sillon, ku ne siivet ei enää jaksa kantaa.

Te voitte ehkä uskoo mite suuri sankari mulle olis se joku, joka olis tehnyt sen Elisalle. Me ei voida pelastaa enää Elisaa, mutta yritetään pelastaa ne muut. Ajatuksel annetaan hyvän kiertää, vois luottaa siihe, et jos me oikei yritetään olla niitä ihmisii toisillemme, me osumme viel sen kohalle, joka oikeesti sitä tarttee.

 

Maikkari uutisoi Elisasta ensi viikon ke. Asiasta lisää Minttiksen blogis. On tosi hienoo, et tälläinen valtamediaki haluaa herättää keskusteluu Elisan tapauksest, vaan yks juttu mua täs jäi vaivaamaan. Se on se, että maikkari olis halunnut puhuu Elisasta 9-luokkalaisille, mutta koulut kiels. Kiusaamisest sai puhuu ja Elisan päiväkirjan sivui näyttää, mtu siit mihin kiusaaminen johti, ei saanu sanoo sanaakaa. Tää on must vähän pelottavaa. Se miten täst asiast ei sais puhuu. Ja must on myös pelottavaa se, et ne lapset ei saa siis puhuu täst koulus aikuisen kans vaan yksin surffaa kotona ja yksin siis myös miettii näit. Elisaki oli yksin. Vaik ei ois pitäny. Elisalla piti olla meidät, mut Elisa ite valitsi yksinäisyyden.

Kai se vaan menee nii, et itsemurha on liian pelottava. Ei puhuta nii ehkä sitä ei vaan oo.

 

(Blogi Enkeli-Elisa on osa Minttu Vettenterän Jonakin päivänä kaduttaa - kirjan syntyä ja blogin tekstit ovat Minttu Vettenterän kirjoittamia) 

 

Enkeli-Elisa, Enkeli-Elisa, Enkeli-Elisa, Enkeli-Elisa, Enkeli-Elisa, Enkeli-Elisa, Enkeli-Elisa, Enkeli-Elisa, Enkeli-Elisa

Jonakin päivänä kaduttaa Jonakin päivänä kaduttaa Jonakin päivänä kaduttaa Jonakin päivänä kaduttaa